Dodon propune ca taxa pentru drumuri să fie inclusă în accizele la benzină şi motorină: „Cine merge mai mult plăteşte mai mult”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon a anunţat că va propune ca taxa pentru drumuri, care este achitată anual de către şoferii din Republica Moldova, să fie exclusă şi să fie inclusă în accizele la benzină şi motorină. Preşedintele spune că logica ecestei iniţiative constă în faptul că nu ar fi echitabil ca şoferii care circulă rar cu automobilul să plătească aceleaşi taxe pe care le achită şoferii care sunt zilnic la volan.

„Eu cred că trebuie să excludem taxele pe drumuri şi să le includem în accizul la benzină şi motorină. Care este logica? Un bătrânel are acasă un „Jiguli” vechi şi iesă cu maşina asta numai de Blajini, când se duce la cimitir la mormântul buneilor etc. şi el trebuie să plătească aceeaşi taxă de drum ca persoana care merge cu maşina în fiecare zi. De aceea, eu consider că taxele pentru drum trebuie excluse şi voi veni cu această propunere pentru următoarea perioadă. Să fie inclusă în acciz, cine merge mai mult plăteşte mai mult”, a declarat Igor Dodon într-un material video pe pagina sa de Facebook. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite