Dodon pleacă într-o vizită la Bişkek, unde speră că Moldova va primi statutul de observator în Uniunea Economică Euroasiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Igor Dodon a anunţat joi, 13 aprilie, că a acceptat invitaţia preşedintelui Kârgâstanului, Almazbek Atambaev, de a întreprinde o vizită la Bişkek, unde va participa la adunarea Înaltului Comitet Economic al Euroasiatic.

Vizita va avea loc pe 14 aprilie curent. La evenimentul în cauză vor participa şi preşedinţii altor cinci state membre a Uniunii Economice Euroasiatice. Este vorba de liderul Rusiei, Belarusului, Kazahstanului, Armeniei şi Kârgâstanului.

Şeful statului afirmă că pe ordinea de zi va fi pus în discuţie şi subiectul privind oferirea statului de observator Republicii Moldova în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice. Potrivit preşedintelui, vor avea loc mai multe întrevederi bilaterale şi multilaterale cu şefii statelor participante.

Amintim că Igor Dodon a semnat la 2 aprilie, la Chişinău, un Memorandum cu Uniunea Economică Euroasiatică. Însă, potrivit reprezentanţilor guvernării, acesta nu va avea efecte juridice, deoarece Republica Moldova este ţară parlamentară şi toate acordurile internaţionale trebuie ratificate de Parlament. Cu toate acestea, Dodon a mers mai departe şi chiar a solicitat conducerii Uniunii Economice Euroasiatice să-i ofere Moldovei statutul de observator în cadrul organizaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite