Dodon: Nimeni nu va putea distruge legăturile de prietenie şi fraternitate dintre Rusia şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin si Igor Dodon
Vladimir Putin si Igor Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a publicat un mesaj de felicitare duminică, 12 iunie, pentru cetăţenii Federaţiei Ruse, cu prilejul zilei naţionale. Dodon susţine că „secole de prietenie şi cooperare unesc Moldova şi Rusia”. Totodată, el a menţionat că „Federaţia Rusă a venit de nenumărate ori în ajutorul Republicii Moldova, ne-a susţinut şi a fost alături în momente dificile pentru poporul nostru”.

„Avem o istorie comună: de la primele contacte în secolul al XV-lea, în perioada lui Ştefan cel Mare, legăturile strânse, strategice în anii de domnie a lui Dimitrie Cantemir - un aliat de încredere al lui Petru cel Mare, Victoria comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei, până la parteneriatul strategic din zilele noastre. Popoarele Moldovei şi Rusiei sunt unite prin tradiţii şi valori culturale multiseculare. Avem aceeaşi religie şi Biserică, avem o memorie comună şi aşa va fi mereu. Federaţia Rusă a venit de nenumărate ori în ajutorul Republicii Moldova, ne-a susţinut şi a fost alături în momente dificile pentru poporul nostru. În anii precedenţi, datorită unui dialog de încredere la nivel înalt, relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia au atins un nivel calitativ nou”, scris Igor Dodon pe reţelele de socializare, citat de Unimedia.

Igor Dodon susţine că datorită relaţiilor pe care dânsul le-a avut cu Kremlinul „multe probleme au fost rezolvate, acest lucru fiind resimţit de fiecare locuitor al Moldovei după nivelul de trai, nivelul preţurilor la resursele energetice”.

„Sunt sigur că, în ciuda tuturor împrejurărilor nefaste şi a diferitor provocări, noi vom putea restabili pe deplin cooperarea strategică de altă dată, în interesul popoarelor din ambele ţări. Cu ocazia acestei sărbători, doresc din suflet Rusiei şi cetăţenilor ruşi bunăstare şi prosperitate. Am convingerea că nimeni nu va putea distruge legăturile multiseculare de prietenie şi fraternitate dintre popoarele noastre!”, a mai scris Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite