Dodon, la întrevederea cu preşedintele Mobiasbanca: După semnarea Acordului de Asociere, fluxul de investiţii străine în economia Moldovei a scăzut cu 17%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut joi, 9 februarie, o întrevedere cu preşedintele Mobiasbanca - Groupe Societe Generale, Ridha Tekaia. În cadrul întâlnirii, şeful statului s-a plâns din nou de consecinţele negative ale semnării Acordului de Asociere cu UE.

„Am discutat aspecte legate de climatul investiţional din Republica Moldova, reformele regulatorii, perspectiva de atragere a investiţiilor, ş.a.
Menţionez, că în ultimii 2 ani, inclusiv după semnarea Acordului de Asociere cu UE, fluxul de investiţii străine directe în economia Republicii Moldova a scăzut cu 17%.
Le-am propus reprezentanţilor Asociaţiei să devină membri ai Consiliului Economic pe lângă Preşedintele Republicii Moldova.
I-am anunţat că în viitorul apropiat va fi elaborat un Program Naţional de dezvoltare socio-economic al ţării şi i-am invitat să participe activ la discuţiile pe marginea acestuia, lansând propuneri la compartimentele ce ţin de domeniile lor”, a menţionat preşedintele ţării pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite