Dodon: În februarie va fi ratificat acordul privind împrumutul de 500 milioane de dolari din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon susţine că în luna ianuarie 2020 ministerele de finanţe al Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse trebuie să încheie negocierile privind acordarea împrumutului promis de 500 de milioane de dolari, iar la una dintre primele şedinţe ale Parlamentului din noul an acest acord trebuie să fie ratificat, transmite IPN.

Şeful statului declară că astfel va fi dat startul proiectelor de infrastructură care ar trebui să cuprindă o bună parte din teritoriul Republicii Moldova.

„Această chestiune am discutat-o cu Vladimir Putin, cu Dmitrii Kozak şi cred că în ianuarie negocierile dintre Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova şi Ministerul rus al finanţelor trebuie să se încheie, iar în februarie, la una dintre primele şedinţe ale Parlamentului trebuie ratificat acest acord. Eu cred că acest lucru este real şi vom da start proiectelor de infrastructură”, a afirmat preşedintele în cadrul unei ediţii speciale la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon speră că în următoarele luni în Republica Moldova vor veni câţiva investitori strategici serioşi în diferite domenii, un exemplu ar fi industria. „În afară de investiţiile în agricultură, prelucrare, pentru noi este foarte interesant şi important să renaştem potenţialul industrial. Eu nu întâmplător am lansat iniţiativa de a crea câteva platforme industriale. Trebuie să vedem în fiecare raion ce avem din industria cea sovietică, există anumite platforme şi în aceste platforme trebuie să atragem investitori, de exemplu, din Rusia”, a afirmat şeful statului.

Totodată, preşedintele susţine că cetăţenii moldoveni care lucrează în diasporă ar trebui să fie informaţi despre ofertele de muncă care există în Republica Moldova. „Eu cred că acest mecanism ar trebui să funcţioneze. Sarcina noastră este ca în viitorii ani să aducem acasă câteva zeci de mii de cetăţeni. Cred că este real acest lucru, având în vedere investiţiile care vor avea loc”, a menţionat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite