Dodon îl avertizează pe Filip: Credeţi că eu voi semna numirea ambasadorilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refuzul premierului Pavel Filip de a iniţia procedura de rechemare a ambasadorului Moldovei la Bucureşti, Mihai Gribincea, la insistenţa şefului statului, riscă să ducă la un „război” instituţional. Igor Dodon a decis să dea o replică în acest sens guvernării şi promite că nu va semna numirea noilor ambasadori propuşi de Guvern.

„Ambasadorul Moldovei în România face declaraţii împotriva preşedintelui ţării. Închipuiţi-vă că într-o anumită ţară, un ambasador care este numit prin decret de către preşedinte începe a vorbi că preşedintele este aşa şi este altfel. Reacţia care trebuie să fie? Înapoi, acasă, aici vei face declaraţii ca cetăţean simplu. Eu am propus Guvernului să fie rechemat acest ambasador, iar Guvernul refuză. Am o întrebare simplă pentru premier: Cum aveţi de gând să numiţi următorii ambasadori? Voi veţi veni într-o săptămână sau două să numiţi 20-30 de ambasadori în ţări noi. Voi credeţi că eu voi semna decretele voastre? Şi astfel de poziţii sunt multe, ce variante avem? Referendum? Ne vom duce atunci la referendum”, a menţionat Igor Dodon miercuri, 18 ianuarie, în cadrul întrevederii cu studenţii moldoveni de la Moscova.

Amintim că Mihai Gribincea a declarat recent, într-o emisiune la Digi24, că şansele sunt mari ca Curtea Constituţională să anuleze decretul de retragere a cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu. Acest fapt l-a supărat pe Igor Dodon, anunţând imediat intenţia de a-l rechema pe diplomat. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite