Dodon avertizează că ar putea respinge candidatura guvernării la funcţia de ministru al Apărării: „O să fac uz de dreptul meu constituţional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon afirmă că ar putea respinge candidatura democraţilor la funcţia de ministru al Apărării. Reacţia şefului statului vine după ce preşedintele Legislativului, Andrian Candu, a anunţat miercuri, 30 august, că a fost identificată o persoana pentru funcţia respectivă, refuzând să ofere detalii despre numele potenţialului ministru.

Potrivit lui Igor Dodon, Guvernul nu s-a consultat cu el privind candidatura ifentificată la Apărare, însă şeful statului a precizat că anterior au existat discuţii pe acest subiect.

„Am auzit recent că eu s-au determinat şi au făcut această declaraţie din oficiul Partidului Democrat. Este o greşeală când se încearcă să se politizeze în interese de partid o instituţie sau alta. Cu atât mai mult când vorbim de Ministerul Apărării, trebuie să fie în primul rând profesionişti”, a notat preşedintele.

Dodon dă asigurări că, în caz că se va merge pe formula să se înainteze din nou pe membri de partid, care sunt devotaţi liderului, partidului sau cauzelor partidului, el va face uz de dreptul său constituţional pentru a nu numi în funcţie această persoană. 

„Eu voi insista să fie numit în funcţie un profesionist, care cunoaşte foarte bine ceea ce este Armata”, a subliniat Igor Dodon.

Funcţia de ministru al Apărării a rămas vacantă la începutul anului curent, după ce preşedintele Igor Dodon a semnat, la solicitarea Partidului Liberal, decretul de demitere din funcţie a lui Anatol Şalaru, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite