Dodon a avut o întrevedere cu viceministrul turc al Afacerilor Externe: Am făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea relaţiilor moldo-turce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ţării a avut luni, 20 februarie, o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Turciei, Ahmet Yildiz. În cadrul întâlnirii, cei doi au abordat mai multe subiecte privind dezvoltarea relaţiilor moldo-turce.

„Am făcut un schimb de opinii privind posibilităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor de cooperare moldo-turce. Am salutat caracterul constructiv şi dinamica pozitivă în relaţiile diplomatice dintre Republica Turcia şi Republica Moldova, care în anul curent marchează 25 de ani”, a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a mulţumit Turciei pentru suportul acordat inclusiv prin intermediul Acordului interguvernamental moldo-turc privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum şi prin intermediul Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Turciei în domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţii, educaţie, mediului, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistenţă şi reabilitare a infrastructurii în UTA Găgăuzia.

„Am primit invitatia si am confirmat că voi participa în luna mai la summitul şefilor de state şi de guverne ai Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre care se va desfăşura pe 22 mai 2017 la Istanbul. Totodată, am informat despre demararea pregătirilor pentru vizita oficială a preşedintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan la Chişinău, planificată prealabil pentru 5 mai anul curent”, a mai adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite