DIVIZIA NAȚIONALĂ/ Zimbru Chișinău urcă pe locul trei în campionatul de fotbal al Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, pe mai multe stadioane din republică s-au disputant meciurile etapei a XXXIV-a contând pentru campionatul republican de fotbal, Divizia Națională.

Liderele clasamentului Dacia Chișinău și Sheriff Tiraspol au repurtat victorii și continuă lupta pentru titlu.

În nocturnă, Dacia Chișinău a găzduit Academia-UTM pe terenul stadionului Zimbru din Capitală. „Lupii galbeni" și-au asigurat un decalaj confortabil de scor încă din prima repriză când au înscris David Gamezardașvili și Ghenadie Orbu. După pauză, portarii celor două echipe și-au păstrat porțile intacte și meciul s-a încheiat cu victoria „dacilor".

Mult mai dramatic a fost meciul de la Tiraspol, în care campioana în exercițiu Sheriff Tiraspol s-a confruntat cu Rapid Ghidighici. După o scurtă tatonarea, favorite și-a confirmat valoarea și a deschis tabela prin Andre Dhiedhiou. În minutul 27 însă, mijlocașul Alexandru Pașcenco „detonează bomba meciului" egalând pentru oaspeți. Până la finalul întâlnirii scorul s-a menținut intact, dar în minutul doi al prelungirilor, Dabor Volas a fost salvatorul „viespilor", consemnând rezultatul final - 2-1.

Derby-ul zilei s-a jucat la Orhei unde Milsami (locul trei până la această etapă) s-a confruntat cu Zimbru Chișinău (locul patru). După o primă repriză fără goluri, imediat după ce a revenit de la vestiare, „decanul de vârstă" al oaspeților, Oleg Șișchin (36 de ani), a deschis tabela. Peste mai puțin de un sfert de oră, Vitalie Plămădeală a înscris pentru 2-0 în favoarea „galben-verzilor". Discipolii lui Ștefan Stoica nu au fost în stare decât pentru a reduce din handicap. În minutul 70, golul orheienilor a fost înscris de către jucătorul roman Claudiu Ionescu. Zimbru a învins cu 2-1 și a devansat pe Milsami urcând pe locul trei în clasament.

În alte meciuri au fost consemnate rezultatele: Nistru Otaci - Dinamo Tighina 4-0, Sfântul Gheorghe Suruceni - FC Costuleni 2-0 și Olimpia Bălți - Iskra Stal Râbnița 2-1.

După etapa de sâmbătă, Dacia continuă să conducă clasamentul cu 77 de puncte acumulate, Sheriff este pe locul secund, având 73 de puncte, iar Zimbru ocupă treapta a treia a podiumului, având la activ 65 de puncte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite