Discuţiile dintre PL, PLDM şi blocul electoral ACUM privind participarea în comun la alegeri vor continua în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile privind participarea în comun la alegerile parlamentare din 24 februarie, iniţiate săptămâna trecută de PL, PLDM şi blocul electoral ACUM, din care fac parte PAS şi PDA, vor continua în această săptămână. Solicitat de IPN, liberalul Valeriu Munteanu a declarat că se lucrează la stabilirea mecanismelor de fortificare a capacităţilor de participare coordonată la scrutin.

„Mâine sau poimâine neapărat o să ne vedem. Toată lumea va veni cu temele de acasă făcute şi o să vedem cum ne putem mişca mai departe”, a spus Valeriu Munteanu.

Întrebat dacă PL va veni şi cu o eventuală listă de candidaţi, Valeriu Munteanu a menţionat că lista ţine de etapa următoare. „Până la listă trebuie să convenim asupra mecanismului de participare. Din câte am înţeles, nici PLDM nu este gata în acest sens”, a spus vicepreşedintele PL.

După şedinţa din 5 noiembrie, PL, PLDM, PAS şi PDA au anunţat că ar putea avea candidaţi comuni în cele 51 de circumscripţii electorale la alegerile parlamentare din 24 februarie. PAS şi PDA, care au format deja un bloc pentru alegeri, insistă ca toţi candidaţii să treacă prin filtrul integrităţii şi al meritocraţiei.

După şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM, care s-a desfăşurat duminică, 11 noiembrie, vicepreşedintele PLDM Ion Terguţă a declarat pentru IPN că PLDM doreşte să participe la alegerile parlamentare din februarie pe cont propriu, dar având în vedere situaţia social-politică din Republica Moldova, este discutată şi posibilitatea participării în bloc, alături de alte partide. O decizie finală, care să ajute Republica Moldova să scape de dictatură şi de autoritarism, va fi luată în zilele următoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite