Directorul-adjunct al CNA nu crede că instituţia este controlată politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNA nu ar fi controlat politic. Foto: Adevarul
CNA nu ar fi controlat politic. Foto: Adevarul

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) nu este controlat politic, deşi nu sunt excluse unele abateri crede Directorul-adjunct al CNA, Cristina Ţărnă. Funcţionara susţine că un argument care demonstrează necoruptibilitatea este faptul că CNA a deschis dosare pe membri PD în teritoriu.

„Personal asupra mea, nu au fost făcute presiuni, n-a încercat nimeni să mă influenţeze. Avem multe dosare intentate pe numele unor factori de decizie din PDM la nivel local. Nu este adevărat că protejăm reprezentanţii acestui partid. Se vorbeşte despre influenţa politică, dar eu nu am simţit acest lucru din interior. Dar nu bag mâna în foc pentru nimeni”, a a declarat directorul-adjunct al CNA, Cristina Ţarină, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.
.
Un argument adus de Cristina Ţărnă este şi faptul că CNA nu a fost partajată politic. „Directorul CNA, Viorel Chetraru, nu a dorit să ocupe funcţia respectivă. Dar a fost provocat să participe la concurs. A fost cel mai public concurs de la noi de care am ştiut vreo dată. S-a întâmplat că Chetraru a fost cel mai bun”, a declarat directorul adjunct al CNA.

Cristina Ţărnă consideră că există şanse ca instituţia pe care o reprezintă să fie reformată după modelul DNA din România. „DNA este o subdiviziune a Procuraturii şi acţionează în baza unei legi speciale. La noi, Procuratura anticorupţie funcţionează în baza unui ordin al procurorului general. Suportul logistic există, dar este nevoie de mai multă independenţă şi prerogative”, a spus Ţărnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite