Din 30 de cazuri suspecte la prezenţa coronavirusului, 28 de teste au dat rezultate negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Din cele 30 de cazuri suspecte la prezenţa coronavirusului de tip nou (COVID-19), 28 de teste au dat rezultate negative. Alte două sunt în proces de reacţie pentru confirmare, anunţă Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, susţinută miercuri după-amiază, ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că ambii pacienţi au revenit recent din Italia, iar unul dintre ei este tânăr.

Ministra a precizat că în cazul celor două mame internate în spital împreună cu copiii testele al coronavirus au ieşit negative.  

În prezent, la Spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă” sunt internaţi şase adulţi cu suspecţi de infectare cu COVID-19, iar la Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii – şapte persoane (cinci copii şi două mame).

Până în prezent, în Republica Moldova s-au confirmat trei cazuri de coronavirus de tip nou. Autorităţile din sănătate fac apel către populaţia întoarsă din ţările cu risc să se autoizoleze pe o perioadă de 14 zile, iar la necesitate să contacteze medicul de familie telefonic şi să nu se deplaseze în instituţiile medicale. În cazul problemelor de sănătate, este indicat să fie apelat numărul de urgenţă 112.

https://www.ipn.md/ro/doua-cazuri-testate-la-covid-19-sunt-in-proces-7967_1072102.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite