Din 1 februarie, meniu unic la grădiniţele din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
copii gradinita

Din 1 februarie, copiii în grădiniţele din capitală vor fi alimentaţi conform unui meniu unic. Acesta este mai sănătos, variat, cu fructe proaspete, mai puţin zahăr, iar raţia alimentară corespunde necesităţilor vârstei copiilor. Precizările au fost făcute de Angela Cutasevici, viceprimar de ramură, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

„Meniul model este variat, unele şi aceleaşi bucate nu se repetă, atât în timpul zilei, cât şi în timpul săptămânii. S-a micşorat cantitatea de zahăr”, a spus viceprimarul. Untul servit are 72,5% grăsimi. Uleiul de floarea soarelui nerafinat se utilizează doar la asezonarea salatelor. De două ori pe săptămână copiii se vor alimenta cu fileu de peşte dezosat.

Primarul general, Ion Ceban, a propus să se facă controale inopinate pentru a verifica calitatea produselor şi implementarea meniului. Acesta a mai cerut să fie implicaţi în verificări inclusiv consilierii municipali şi experţii din domeniu. Până la 31 martie, în acest sens urmează să fie prezentat un raport.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite