Desemnarea unui candidat la funcţia de premier, amânată din nou. PLDM nu va coaliza cu foştii deputaţi comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti ar putea decide astăzi cine este persoana potrivită pentru funcţia de premier FOTO: Adevărul
Nicolae Timofti ar putea decide astăzi cine este persoana potrivită pentru funcţia de premier FOTO: Adevărul

Liderii formaţiunilor politice au anunţat după consultările cu preşedintele statului privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier că nu au fost înregistrate anumite rezultate, iar Nicolae Timofti ar putea decide spre seară candidatura pe care o va propune Parlamentului pentru şefia Guvernului.

Potrivit liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleţ, formaţiunea pe care o conduce nu şi-a schimbat poziţia şi doreşte în continuare să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru. Potrivit lui Streleţ, PLDM a primit semnale prin care se sugerează că se poate forma o coaliţie şi fără participarea formaţiunii. Referitor la părăsirea de către 14 deputaţi a fracţiunii, Valeriu Streleţ susţine că această decizie va reconfigura clasa politică, însă PLDM nu va accepta formarea unei majorităţi parlamentare cu participarea deputaţilor care au plecat din PCRM. Valeriu Streleţ a mai menţionat că Nicolae Timofti ar putea decide astăzi pe cine să înainteze la funcţia de premier.

La rândul său, reprezentantul Partidului Democrat, Marian Lupu, a mai spus că preşedintele statului a spus şi numele unor persoane care ar putea fi potrivite pentru funcţia de premier, însă nu permis ca acestea să fie făcute publice.  

Liderul PPEM, Iurie Leancă, a menţionat că situaţia este una critică şi că după ce va fi anunţat numele candidatului la funcţia de premier, partidul se va întruni în cadrul Biroului Politic pentru a decide dacă vor susuţine această persoană.

Şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a afirmat că Nicolae Timofti a anunţat mai multe persoane care ar putea ocupa funcţia de premier, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi face parte dintr-un scenariu realizat de cei care nu au dorit ca PL să propună un candidat pentru şedia Guvernului. Mihai Ghimpu a reiterat poziţia sa privind faptul că nu va accepta o coaliţie cu foştii deputaţi comunişti, precizând că din viitoarea majoritate parlamentară trebuie să facă parte neapărat şi PLDM.

PD a invitat astăzi foştii deputaţi comunişti pentru a discuta despre posibilitatea creării unei majorităţi parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite