Deputaţii PLDM au semnat un proiect de lege pentru schimbarea Constituţiei în Parlamentul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea PLDM din Parlamentul Republicii Moldova propune modificarea Constituţiei de către deputaţi, nu prin referendum. Aceştia propun ca articolul privind alegerea şefului statului să fie redactat de către majoritatea absolută a parlamentarilor

Deputaţii PLDM doresc ca preşedintele Republicii Moldova să fie ales de către popor. Chiril Lucinschi a anunţat că 11 din 12 deputaţi din PLDM au semnat un proiect de lege în acest sens.

„Iniţiativa a apărut în urma declaraţiilor preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a expus disponibilitatea de a susţine desfăşurarea referendumului în această primăvară. Noi propunem să modificăm Constituţia în Parlament, deoarece procedura e mai scurtă şi nu facem cheltuieli suplimentare. La prima etapă e nevoie de 64 de semnături pentru a înainta proiectul spre avizare la Curtea Constituţională”, a declarat Chiril Lucinschi, membru PLDM.

Amintim că Andrian Candu a anunţat, pe data de 29 ianuarie 2016, că majoritatea parlamentară este de acord cu organizarea unui referendum constituţional pentru alegerea şefului statului de către cetăţeni, aceasta fiind una din revendicările propuse de către Platforma DA, PSRM şi Partidul Nostru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite