Deputaţii BCS cer demisia membrilor CEC „care au încălcat legea şi au suspendat alegerile din Bălţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea

Vlad Batrîncea, vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PSRM, a calificat drept ilegale deciziile celor şase membri CEC care, într-o şedinţă nocturnă, au suspendat turul doi al alegerilor din Bălţi.

Potrivit lui, opoziţia parlamentară cere demisia membrilor CEC, responsabili pentru încălcarea legislaţiei electorale. De asemenea, BCS se adresează Procuraturii Generale să investigheze cazul şi să atragă la răspundere responsabilii CEC care au încălcat legislaţia.

„Nu venim cu aprecieri referitor la candidaţi, nu condamnăm şi nu justificăm pe nimeni. Ne interesează partea legală, juridică. Codul electoral al Republicii Moldova a fost călcat în picioare. A avut loc un derapaj de la normele democratice, a avut loc o imixtiune politică în procesul de organizare a scrutinului. În conformitate cu legea, decizia de suspendare a turului doi îi aparţine organelor de justiţie. În noaptea de sâmbătă spre duminică, urma să se expună instanţele şi abia după ce ultima instanţă se pronunţă, urma să fie realizată suspendarea turului doi. CEC a comis un abuz şi a depăşit atribuţiile legale. Azi, noi, fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor ne adresăm Procuraturii Generale cu solicitarea de a iniţia o anchetă şi de a atrage la răspundere factorii de decizie care au luat decizii abuzive. Cerem demisia membrilor CEC, care au participat la acest show. Considerăm că deciziile nocturne trebuie condamnate şi cea mai bună soluţie este demisia”, a declarat Vlad Batrîncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite