Democraţii dau asigurări că majoritatea parlamentară este funcţională şi fără liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pdm.md
pdm.md

Anunţul Partidului Liberal de a se retrage de la guvernare nu i-a speriat pe cei din Partidul Democrat. Formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc subliniază că a luat act de decizia colegilor din coaliţie, însă „problemele legate de dosarele de corupţie trebuie clarificate în instanţele de drept, nu în interiorul partidelor sau al alianţelor politice”.

„La această etapă ne limităm la a menţiona că manifestăm toată înţelegerea faţă de anumite declaraţii sau reacţii emotive. Coaliţia majoritară este pe deplin funcţională în continuare, iar Guvernul are toată susţinerea politică pentru a continua implementarea reformelor şi a programului de guvernare asumat”, se arată într-un comunicat de presă al PDM.

Partidul Liberal a anunţat că se retrage de la guvernare, decizia fiind luată în contextul reţinerii primarului Chirtoacă, dar şi a altor liberali.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. 

De menţionat că, chiar şi în aceste condiţii există o majoritate parlamentară. PDM are 40 de voturi, eventual li s-ar putea alătura încă doi deputaţi de la liberali, care au păsărit recent formaţiunea condusă de Mihai Ghimpu. Este vorba de Artur Gutium şi Vladimir Cernat. Tot aici poate fi inclus şi Angel Agache. Liberal-democratul a păsărit fracţiunea PLDM. De asemenea, noii majorităţi parlamentare s-ar putea alătura Grupul Popular European, condus de Valeriu Ghileţci şi Iurie Leancă, care este format din zece deputaţi. În total, majoritatea parlamentară ar avea 53 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite