Delicii din bucătăria moldovenească și cea nord-americană, la pavilionul VIP de la Festivalul Vinului
0În timp ce ministrul Justiției Oleg Efrim a pregătit alivenci, ambasadorul SUA la Chișinău William Henry Moser, împreună cu soția sa, Marie Moser, au gătit bucate specifice din Florida și Carolina de Nord.
Miniștrii au lăsat pentru o zi costumele acasă și au trecut la cratiță. S-a întâmplat astăzi, la Festivalul Vinului, unde ministrul Justiției Oleg Efrim, ministrul Agriculturii Vasile Bumacov și ambasadorul SUA la Chișinău, William Henry Moser, împreună cu soția sa, Marie Moser, au gătit preparate din bucătăria tradițională și cea internațională.
„Avem două feluri de mâncare pentru astăzi: așa-numitele plăcinte holteiești inventate de către colegul meu, dl. ministru Păduraru și a doua specialitate sunt alivencile. Am mărunțit verdeața și am tăiat o parte din cașcaval de acasă. Acum alivencile sunt coapte la cuptor, iar plăcintele holteiești sunt umplute cu verdeață, cașcaval și, neapărat, ardei iute", a precizat ministrul Efrim.
„Pregătim două rețete de porc. Prima este un gril afumat specific din Carolina de Nord, de unde este originar soțul meu. A doua este un cotlet de porc marinat în zeamă de lime, de portocale, piper și usturoi. Este popular în Florida, unde se află numeroși cubanezi", mărturisește și Marie Moser, soția șefului misiunii diplomatice a SUA în Republica Moldova.
Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md