De ce Dodon afirmă că vorbeşte limba moldovenească. Ghimpu: Dragostea lui de putere este atât de mare, încât el este gata să calce şi peste mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele liberalilor de la Chişinău, Mihai Ghimpu, afirmă că limba vorbită în Republica Moldova este limba română. În opinia politicianului, Igor Dodon consideră că limba vorbită este moldovenească fiindcă „e bătut cu ştiubeiul în cap”.

Liderul PL a menţionat că şeful statului conştient ar manipula cu opinia publică atunci când susţine că la Chişinău se vorbeste limba moldovenească.

„El ştie că limba pe care o vorbim este limba română. Dar, având în vedere că avem o bună parte din populaţie care a fost dirijată şi manipulată de politica Federaţiei Ruse, el continuă să spună acest lucru pentru a avea voturi. Dragostea de putere este atât de mare, încât el este gata să calce nu doar peste limba vorbită şi peste ţară, dar şi peste mamă”, a declarat Mihai Ghimpu joi, 31 august, la depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Capitală cu ocazia zilei „Limba Noastră”.

Amintim că preşedintele ţării a subliniat ca pe 31 august „este o sărbătoare a limbii noastre istorice, aşa cum a vorbit-o şi marele domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt, limba moldovenească”.

Pentru a-şi argumenta poziţia, şeful statului face referire la Constituţie, în care este stipulat că limba oficială în Republica Moldova este limba moldovenească. 

„Să respectăm Constituţia, să ne cunoaştem limba şi să ne-o iubim, pentru că ea e parte a istoriei noastre de veacuri”, a adăugat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite