Daniel Ioniţă: Sunt surprins de nostalgiile sovietice ale multor moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ionita foto Mediafax

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a încercat să explice de ce Bucureştiul sprijină financiar Republica Moldova. În acelaşi timp, diplomatul român se arată surprins că, în pofida eforturilor României de a ajuta malul stâng al Prutului să menţină parcursul european, mulţi moldoveni rămân cu o mentalitate sovietică.

Ioniţă a sugerat că cetăţenii Republicii Moldova continuă să aibă preferinţe proestice din cauza influenţei mass-mediei ruseşti.

„Pentru că oamenii care se uită spre est, cu părere de rău, nu se uită la emisiunea dumneavoastră. Se uită în continuare la alte emisiuni. Sunt în continuare surprins de nostalgiile încă sovietice şi încă multe pe care le-am remarcat din partea multor cetăţeni”, a declarat ambasadorul la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chişinău.

Diplomatul a menţionat că România nu are o agendă ascunsă în Republica Moldova şi că statul român susţine deschis Chişinăul în parcursul european.

În acest sens, România susţine financiar Republica Moldova pentru că: „dorim stabilitate, dorim securitate şi dorim cel mai important bunăstare pentru cetăţenii acestei ţări. Este în interesul direct al României ca lucrurile pe malul acesta al Prutului să se îndrepte spre o direcţie bună”, a subliniat Daniel Ioniţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite