Curtea de Apel a menţinut pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru Vlad Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia Judecătoriei Buiucani care l-a condamnat pe fostul premier Vlad Filat la nouă ani de închisoare. Avocaţii au declarat că nu sunt de acord cu decizia magistraţilor şi o vor contesta la Curtea Supremă de Justiţie, transmite IPN.

Avocatul Igor Popa a declarat, după şedinţă, că magistraţii au acceptat apelul avocaţilor în ceea ce ţine de partea confiscării speciale a bunurilor. Judecătorii vor pronunţa decizia deplină pe 9 decembrie. „Noi considerăm că în şedinţa Curţii de Apel magistraţii nu au intrat pe deplin în esenţa acestor materiale. Credem că această sentinţă este ilegală”, a menţionat avocatul.

De asemenea, avocatul a menţionat că judecătorii au pronunţat o încheiere interlocutorie, prin care a fost pedepsit şeful Penitenciarului nr. 13 pentru încălcarea drepturilor lui Vlad Filat. „Şeful de la penitenciar a fost pedepsit cu o amendă de 500 de lei pentru faptul că a încălcat dreptul lui Filat la convorbiri telefonice, vizite ale rudelor şi întâlniri cu avocaţii. De mai multe ori şeful penitenciarului a încălcat aceste drepturi”, a spus Igor Popa.

În cadrul şedinţei a luat cuvânt şi Vlad Filat, care potrivit avocatului, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de cum se face justiţie în Moldova, a declarat că dosarul lui este politic, fabricat. „Vlad Filat nu îşi recunoaşte vinovăţia şi a spus că toate aşa-zisele probe au fost fabricate pentru a pune pe umerii săi toate relele care s-au întâmplat în sistemul bancar din Moldova”, a declarat Igor Popa.

Totodată, avocatul a menţionat că va publica întregul dosar al fostului premier, care va deveni un obiect de studiu atât pentru instituţiile internaţionale, cât şi pentru studenţii de la facultăţile de drept.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite