Cum i-a schimbat viaţa lui Vlad Ciobanu, actorul basarabean răpus de COVID-19, rolul jucat în filmul Luceafărul: „A fost cel care m-a lansat în această meserie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul şi regizorul basarabean Vlad Ciobanu a mărturisit într-un interviu, realizat pe 15 ianuarie 2019, ce impact a avut în viaţa lui prima sa apariţie cinematografică, atunci când a jucat rolul poetului Mihai Eminescu în filmul Luceafărul, regizat de Emil Loteanu, în anul 1987.

Vlad Ciobanu era la acea vreme un adolescent în vârstă de doar 18 ani, care intenţiona să meargă la Facultatea de limbi străine de la Bălţi şi care nu avea prin gând ideea de a deveni actor. Mai târziu, rolul jucat în filmul Luceafărul l-a determinat pe Vlad Ciobanu să-şi schimbe meseria, din profesor de limbă engleză, în actor. 

„După film am plecat la Moscova să fac actorie. A fost o trambulină spre ceea ce sunt acum. (...) N-aş vrea să vorbesc nemijlocit despre calitatea artistică a acestui film. El pentru mine are o altă importanţă, el a fost trambulina, cel care m-a lansat în această meserie”, mărturisea Vlad Ciobanu în 2019, într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Actorul a dezvăluit că Emil Loteanu nu i-a cerut să se pregătească în mod deosebit de jucarea rolului lui Eminescu: „Loteanu nu mi-a cerut să fac ceva special, să inventez sau să mă documentez să vedem cum a fost el (Mihai Eminescu). A vrut să arate un băiat tânăr, un adolescent întrăgostit de viaţă, dornic de aventuri, îndrăgostit de frumuseţea naturii, de oameni”.

Actorul de teatru şi film Vlad Ciobanu a murit la vârsta 53 de ani duminică, 22 noiembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi. La Iaşi, actorul se trata de cancer, însă ultimele două săptămâni a luptat pentru viaţă după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite