Cum explică un deputat PDM cum a ajuns să fie vaccinat împotriva COVID-19, deşi campania de imunizare se desfăşoară doar în rândul cadrelor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Ion Leucă
Deputatul Ion Leucă

Deputatul democrat Ion Leucă a explicat cum a ajuns să fie vaccinat împotriva COVID-19, după ce a ieşit la iveală că parlamentarul s-a imunizat deja, în Republica Moldova, deşi campania de vaccinare se desfăşoară actualmente doar în rândul cadrelor medicale.

„În virtutea stării mele de sănătate, fiind persoană cu comorbidităţi pentru care infecţia COVID 19 prezintă un risc sporit a formelor grave şi a decesului, mă aflam la evidenţă la instituţia medicală teritorială pentru imunizare în mod prioritar. Din câte înţeleg, existau doze de vaccin disponibile, care puteau fi pierdute dacă nu erau utilizate urgent, şi am fost invitat să mă vaccinez. Nu am avut o preferinţă pentru un vaccin anume, ştiind că toate corespund standardelor”, a explicat deputatul într-o postare pe Facebook.

Amintim că, în contextul informațiilor apărute în spațiul public privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

Consilierul prezidenţial în domeniul sănătăţii, Ala Nemerenco, a comunicat că a primit zeci de mesaje de la cetăţeni care susţin că, deşi etapa I de vaccinare presupune exclusiv imunizarea cadrelor medicale, mai multe persoane care nu fac parte din această categorie au fost imunizate, contra sumei de 200-300 de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite