Cu „Adevărul“ descoperă lumea magică a cărţilor timp de patru zile, la Salonul Internaţional de Carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La stadul „Adevărul“ vă aşteaptă toate colecţiile bibliotecii, la cele mai accesibile preţuri FOTO: Tudor Iovu
La stadul „Adevărul“ vă aşteaptă toate colecţiile bibliotecii, la cele mai accesibile preţuri FOTO: Tudor Iovu

De Ziua Limbii Române, la Biblioteca Naţională a început a XXII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte. Timp de patru zile, salonul va aştepta vizitatorii să cunoască cărţile celor 300 de edituri venite din 18 ţări. Printre cele mai frumoase standuri te aşteaptă şi Biblioteca Adevărul

Coperte colorate, preţuri care mai de care şi cărţi pentru toate gusturile şi buzunarele te aşteaptă începând de astăzi la Salonul Internaţional de Carte. De o vârstă cu Republica Moldova, salonul din acest an şi-a întrecut ediţiile din anii precedenţi. „Salonul atestă evoluţia Moldovei în aceşti an de independenţă, iar o trăsătură distinctă a acestei ediţii este faptul că e cel mai bogat salon din toate cele 22 care au fost până acum“, a menţionat la deschidere directorul Bibliotecii Naţionale, Alexe Rău.

O laudă cărţii a adus şi ministrul Culturii, Monica Babuc. „Odată cu apariţia internetului şi reţelelor de socializare, mulţi începuse să vorbească despre dispariţia cărţii. Dragii mei, cartea nu va dispărea niciodată, ea este înafara oricăror limite de timp“, e sigură ministrul.

În prima zi, sălile salonului au fost pline devizitatori care au comparat cărţile, preţurile şi copertele. Chiar dacă salonul pare a fi cel mai bogat din toate celelalte precedente, unii vizitatori nu au părut destul de impresionaţi. „Sunt mulţumită de Biblioteca Adevărul şi îmi pare bine că pot recupera cărţile pe care nu am reuşit să le iau cu ziarul. Cât despre salon, îmi par foarte puţine standuri, mă aşteptam la mult mai multe. Am simţit şi o sărăcie de manuale. Am o soră mai mică şi am vrut s-o pregătesc pentru şcoală, dar nu am găsit ce mi-am dorit“, a spus Carolina Popa, studentă.

salonul de carte

Vizitatorilor au putut admira cărţi pe diverse teme, preţuri şi...culori FOTO: Tudor Iovu

„E foarte bună ideea salonului, dar mă aşteptam la nişte preţuri mai mici. Cu toate astea, am observat un stand cu cărţi despre ştiinţă şi tehnică care m-a frapat“, a mărturisit Natalia Vrabie, o altă vizitatoare.

Şi la standul „Adevărul“ s-au înghesuit cumpărătorii, motivaţi de preţurile joase şi cărţile interesante. „La moment sunt cu nepoţelul şi căutăm cărţi pentru copii. Am procurat de la Biblioteca Adevărul o carte de Jules Verne. Mi se pare un stand minunat cu nişte preţuri foarte accesibile“, ne-a spus Ionuţ Tănase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite