Coraportorii APCE: În atenţie rămân corupţia şi jaful din sistemul bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Lise Christoffersen şi Piotr Wach, au ajuns la finalul misiunii de monitorizare în Republica Moldova. Cei doi coraportori au menţionat că Republica Moldova a înregistrat progrese în ceea ce ţine reforma procuraturii, însă au atenţionat necesitatea unei anchete minuţioase a jafului de miliarde din sistemul bancar, transmite IPN.

Lise Christoffersen a precizat că situaţia din sistemul bancar îi preocupă pe coraportori, iar acest lucru ilustrează una dintre preocupările majore faţă de lupta împotriva corupţiei în Republica Moldova.

Coraportorii APCE au mai menţionat că se preocupă de ceea ce ţine de viitoarele alegeri prezidenţiale, în situaţia în care au existat anterior blocaje politice în acest sens. Lise Christoffersen a subliniat că ţara a trăit experienţa unor blocaje politice şi se doreşte o siguranţă că acestea vor fi evitate la următoarele alegerile prezidenţiale.

Piotr Wach a menţionat că de data aceasta nu va fi pregătit un raport despre misiunea de monitorizare, ci o notă informativă amplă care să reflecte întreaga situaţie din Republica Moldova şi care va fi prezentată la şedinţa Comitetului de Monitorizare în luna iunie.

Ultima vizită de monitorizare a avut loc în septembrie anul trecut.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite