Contrabandă în sumă de peste 2 milioane de lei şi fals în acte. Procurorii au efectuat percheziţii la Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat percheziţii la Ungheni, în cadrul unui dosar de contrabandă şi falsificare a elementelor de identificare a automobilelor.

Perchiziţiile au rezultat în ridicarea obiectelor şi documentelor care indică spre săvârşirea infracţiunii de către figuranţi. Mai mult decât atât, procurorii au depistat mijloace de transport cu elemente de identificare falsificate (elemente ale caroseriei şi motorului). În cadrul percheziţiilor au fost vizaţi administratorul unei companii de transport, proprietarul acesteia, dar şi o companie care asigura evidenţa contabilă a agentului economic.

Valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în ţară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare, însumează peste 2 milioane lei.

Dacă vor fi găsite vinovate, pentru infracţiunea de contrabandă, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, iar în cazul persoanelor juridice – amendă de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice. 

În cazul falsului în elementele de identificare ale autovehiculelor, acestea riscă o amendă de peste 90 mii lei sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite