Consulatul general al României la Bălţi îşi reia activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Consulatul general al României la Bălţi anunţă că, din 30 septembrie, îşi reia activitatea cu publicul. Este vorba despre serviciile consulare pentru depunerea jurământului de credinţă faţă de România, obţinerea acordului şefului de misiune pentru depunerea la sediul ANC a jurământului de credinţă, vize şi înregistrare naşteri, transmite IPN.

Sesiunea de depunere a jurământului de credinţă faţă de România, din data de 1 octombrie 2021, a fost replanificată pentru data de 8 octombrie 2021.

Serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-COVID-19 vor fi reprogramate. Astfel, depunerea jurământului de credinţă se va reprograma din 27 septembrie – în 4 octombrie, din 28 septembrie – în 5 octombrie, din 29 septembrie – în 6 octombrie.

În ceea ce ţine de vize, modificarea este făcută din 28 septembrie – în 5 octombrie, din 29 septembrie – în 6 octombrie.

Iar în ceea ce ţine de acte de stare civilă, reprogramarea se va face la o dată care va fi stabilită ulterior, după revenirea la regimul de lucru normal.

„Pe fondul înmulţirii cazurilor de infectare cu COVID-19 şi a includerii municipiul Bălţi în gradul de alertă – cod roşu, vă rugăm, insistent, să vă prezentaţi la sediul Consulatului doar la ora programării primite, în scopul evitării aglomerării şi a respectării măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, dispuse de către autorităţile competente”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Persoanele cu simptome asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respiraţie dificilă), nu vor fi lăsate în sediul Consulatului.

Consulatul general al României la Bălţi îşi suspendase activitatea acum câteva zile în legătură cu confirmarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus în cadrul oficiului consular.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite