Consiliul Municipal Chişinău ar putea avea din nou preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Primăriei Chişinău FOTO: Adevărul
Sediul Primăriei Chişinău FOTO: Adevărul

Consiliul Municipal Chişinău ar putea avea din nou preşedinte. Potrivit primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, deja există un proiect de lege în acest sens.

“E posibil că vom avea anumite evoluţii nelalocul lor. Fiţi mai atenţi şi mai precauţi”, i-a sfătuit edilul Capitalei pe şefii direcţiilor municipale, în cadrul şedinţei de astăzi. Chirtoacă a mai spus că în curând ar putea să apară şi anumite dosare penale, inclusiv pe numele său. “Dacă vor fi pe dreptate, nu voi avea obiecţii. Dar nu este exclus să fie abuzuri şi dosare aiurea”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Totodată, liberali care au ocupat funcţii în fostul Guvern ar putea reveni în cadrul Primăriei, admite edilul Chişinăului.

“Nu exclud că unii colegi care au fost excluşi din actul guvernării vor reveni la Primăria Chişinău. Spre exemplu, Mihai Moldovanu. Noi încă nu am discutat subiectul acesta la partid. O să decidem la şedinţa Biroului Permanent”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău a fost anulată de Parlament în iulie 2011, la iniţiativa liderului PL Mihai Ghimpu. Motivul invocat era depolitizarea activităţii municipalităţii, întrucât viitorul preşedinte al CMC urma să fie un reprezentant al Partidului Comuniştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite