Consiliul Europei este determinat să acorde sprijin Moldovei în procesul de reformare a statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldova Uniunea Europeana

Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, şi-a exprimat determinarea de a acorda sprijin Republicii Moldova în procesul de reformare a statului. În cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, oficialii au apreciat caracterul dinamic şi robust al cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei, transmite IPN.

„În cadrul programului său la Chişinău, doamna secretar general a fost asigurată că toată conducerea ţării – preşedintele, majoritatea parlamentară şi Guvernul – îşi doreşte ca instituţiile din domeniul justiţiei să devină funcţionale, independente şi să acţioneze cu integritate şi profesionalism”, a menţionat şeful diplomaţiei de la Chişinău, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Vicepremierul Nicu Popescu a adus mulţumiri pentru sprijinul important pe care îl primesc autorităţile în procesul de reformă a sectorului justiţiei prin activitatea Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, program instituit chiar cu sprijinul secretarului general.

Un subiect separat al discuţiilor a fost situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi problematica funcţionării celor opt şcoli cu predare în grafie latină, precum şi caracterul obligatoriu al executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului de către statele respondente.

Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, s-a aflat în vizită la Chişinău în data de 22 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite