Consilierii oraşului Orhei sar în apărarea primarului: Vom respinge solicitarea procurorilor de a-l suspenda din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Consilierii din fraţiunea majoritară „Pentru Orhei”, din cadrul Consiliului orăşenesc Orhei, au afirmat că vor respinge solicitarea procurorilor de al suspenda din funcţie de primarul oraşului, Ilan Şor.

Consilierii anunţă proteste de amploare de susţinere a primarului, până ce acesta va fi eliberat.

Ei declară că se vor întruni marţi, 5 iulie, în şedinţă pentru a examina cererea procuraturii anticorupţie, privind suspendarea lui Ilan Shor din funcţia de primar. Doar că cererea va fi respinsă, după cum susţin consilierii. 

Totodată, aleşii locali de la Orhei acuză procurorii de abuzuri şi justiţie televizată.

„Procuratura comite un abuz în privinţa lui Ilan Shor la presiunile unor ONG-uri plătite şi a unor instituţii de presă”, a adăugat unul dintre consilieri.

Luni, 4 iulie, câţiva consilieri ai fracţiunii „Pentru Orhei” au organizat o conferinţă de presă, ca reacţie la solicitarea procurorilor, privind suspendarea din funcţie a primarului. 

Ilan Şor a fost reţinut miercuri, 22 iunie, fiind învinuit de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. El pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite