Condiţii actualizate de intrare în România pentru cetăţenii din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus R. Moldova

Republica Moldova este în zona roşie pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit hotărârii din 21 ianuarie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România, transmite IPN.

La intrarea în România, sunt scutiţi de carantină doar cei care au schema completă de vaccinare anti COVID-19 sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile şi care au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte de trecerea frontierei.

Cu o incidenţă de 3,0 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori, Republica Moldova ocupă ultima poziţie din zona roşie pe lista Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, publicată de Agerpres. În zona roşie se regăsesc Irlanda (58,7 cazuri/1000 de locuitori), Franţa (55,6), Danemarca (51,5), Muntenegru (49,2), Portugalia (45,9) şi altele.

În zona galbenă au fost incluse ţări ca Federaţia Rusă (1,9), Ucraina (1,9), Belarus (1,6) şi altele. În zona verde sunt Armenia (0,9), Kârgâzstan (0,9), Azerbaidjan (0,8) şi altele.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite