CONCILIERE/ Taekwondiștii moldoveni se împacă în Săptămâna Patimilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima acţiune organizată în comun va fi un festival naţional la această probă, care este programat să aibă loc la 14 mai.

La iniţiativa Federaţiei Naţionale de Taekwondo, versiunea olimpică WTF, oficialii principalelor instituţii care administrează acest gen de arte marţiale şi-au strâns mâna după o perioadă îndelungată de confruntări.

Preşedintele WTF Moldova, Oleg Ciornâi, a specificat că negocierile privind elaborarea acestui acord au durat pe parcursul unei săptămâni, „cu participarea nu doar a oficialilor, dar şi a cluburilor, antrenorilor şi sportivilor". Semnatarii acordului de colaborare speră că această acţiune va îmbunătăţi imaginea sportivilor care practică taekwondo.

COLABORARE, NU ŞI FUZIUNE
„Situaţia care a existat până în prezent a generat multe confuzii nu doar la Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi printre simplii amatori ai artelor marţiale. Mulţi ne întrebau de ce există divergenţe între taekwondiştii din diferite versiuni. Acum asemenea întrebări nu vor mai fi actuale", a spus Ion Postu, preşedintele Federaţiei GTF Moldova. Totuşi, şefii federaţiilor exclud din start fuziunea între cele trei structuri. „Reprezentăm stiluri diferite de luptă şi este posibilă doar o colaborare". Versiunile de taekwondo practicate în Moldova sunt diferite la capitolul tehnică, însă acest fapt, afirmă oficialii din domeniu, nu împiedică dezvoltarea unor activităţi comune. „Acordul semnat este unul în premieră, deoarece doar aşa vom avea o poziţie comună în relaţia federaţiilor cu ministerul de resort", a spus Sergiu Sloninov, preşedintele ITF Moldova.

FESTIVAL ÎN LUNA MAI

Prima acţiune comună a celor trei federaţii este anunţată pentru 14 mai, când în toate raioanele ţării vor avea loc evenimente dedicate Zilei Sportivului.

Pentru prima dată va fi organizat şi Festivalul Naţional de Taekwondo, găzduit de Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. „Programul evenimentului va include o originală competiţie între cele trei versiuni, care va fi bazată pe consolidare, şi nu pe divergenţe", a spus Oleg Ciornâi, preşedintele WTF.

La semnarea acordului de colaborare între federaţiile naţionale de Taekwondo în versiunile WTF, ITF şi GTF a fost prezent şi reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului, Ilie Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite