Comuniştii se retrag din grupul parlamentar privind reglementarea conflictului transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuniştii au anunţat, în cadrul unui briefing de presă, că se retrag temporar din grupul parlamentar privind reglementarea conflictului transnistrean. Astfel, ei vor să atenţioneze reprezentanţii guvernării şi experţii străini de faptul că amplasarea punctelor migraţionale în zona de pacificare ar duce la destabilizarea situaţiei.

„În cadrul grupului s-a format o atmosferă constructivă, cu o dorinţă reciprocă de a găsi soluţii reale pentru consolidarea şi stabilizarea situaţiei în acest conflict. Însă, datorită unor intervenţii din partea Executivului la subiectul amplasării punctelor migraţionale, consensul a dispărut şi astăzi discuţiile sunt îngheţate“, a declarat comunistul Vasile Şova, preşedintele grupului dat.

„Pentru ca guvernarea să stabilească un dialog constructiv cu membii grupului de lucru şi să ajungem la un rezultat comun, ieri am decis să ne retragem temporar din acest grup", a precizat deputatul comunist.

Grupul parlamentar privind reglementarea conflictului transnistrean a fost constituit în iunie 2013 şi include patru membri PCRM, trei PLDM şi câte unul de la liberali şi democraţi.

La începutul săptămânii, după ce s-au întrunit într-o şedinţă de lucru la subiectul amplasării posturilor migraţionale în zona de pacificare, membrii grupului parlamentar au anunţat că nu au ajuns la un consens şi amână discuţiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite