Comuniştii au şanse minime de a reveni la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii apreciază ca fiind minime şansele Partidului Comuniştilor de a reveni la guvernare. Ratingul formaţiunii este în scădere după ce mai mulţi fruntaşi au părăsit PCRM-ul şi au format alte formaţiuni politice ori s-au lansat în cursa electorală pe listele altor partied, transmite IPN.

Liderul comunist Vladimir Voronin ar încerca să-şi ridice ratingul prin acuzaţiile aduse la adresa guvernării despre potenţiala fraudare a scrutinului. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika”, la postul de televiziune Publika TV. Expertul în drept constituţional Vitalie Catană susţine că Voronin nu mai este credibil după ce s-a compromis în cei opt ani de guvernare, deşi face promisiuni cu atâta uşurinţă de parcă ar avea în mână o baghetă magică. ”Întrebarea este unde era bagheta cât timp comuniştii au fost la guvernare. Să admitem că PCRM va ajunge la guvernare şi au să crească salariile, pensiile, dar în această situaţie nu vor fi meritele lui Voronin. Prin declaraţiile făcute Voronin recurge la trucuri electorale învechite. Acum PCRM se bazează doar pe imaginea lui Voronin, care nu poate dura la nesfârşit”, a subliniat Vitalie Catană.

Politologul Mihai Cernencu, şef de catedră în cadrul ULIM, este de părere că liderul PCRM este deja o personalitate depăşită, iar acuzaţiile aduse guvernării, că ar intenţiona să fraudeze alegerile, sunt nişte tactici învechite, la care politicienii nu mai recurg demult. Declaraţiile lui Voronin  sunt un truc electoral. Acum sunt tehnologii noi, nu mai poate fi vorba de fraude, a conchis Mihai Cernencu. Fostul consilier prezidenţial al lui Vladimir Voronin, jurnalistul Valeriu Reniţă, este de părerea că Voronin aduce un dezavantaj partidului pe care îl conduce. „El nu face decât să introducă o notă negativă în perioada electorală, printr-un discurs politic învechit. Declaraţiile privind falsificarea scrutinului nu sunt altceva decât arme electorale ale partidelor din opoziţie, care în prezent nu mai sunt actuale”, a declarat Reniţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite