Comitetul de Asociere Republica Moldova-UE se va întruni în curând la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul de Asociere Republica Moldova-UE urmează să se întrunească pe 19 octombrie, la Chişinău. În acest context, la şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), prim-ministrul Pavel Filip a solicitat autorităţilor să pregătească informaţiile care urmează a fi prezentate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip a accentuat necesitatea îmbunătăţirii capacităţilor de comunicare între instituţiile Republicii Moldova şi partenerii europeni pentru a asigura informarea corectă a acestora despre reformele şi progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Premierul s-a referit şi la dezbaterile organizate recent în cadrul Parlamentului European privind situaţia din Republica Moldova. Pavel Filip a spus că deputaţii europeni au remarcat că starea de lucruri din Moldova s-a îmbunătăţit, iar susţinătorii Republicii Moldova capătă o pondere mai mare. „Suntem puternici doar prin munca pe care o facem pentru realizarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE şi a obligaţiilor asumate”, a conchis şeful executivului.

În cadrul şedinţei CGIE au fost analizate, de asemenea, evoluţiile privind îndeplinirea angajamentelor asumate de către Republica Moldova în domeniul sanitar şi fitosanitar. În context, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Vasile Bâtcă, a menţionat că în primele nouă luni ale anului curent au fost transpuse în legislaţia naţională zece acte comunitare, iar în trimestru patru al anului 2017 urmează să fie armonizate alte 11 documente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite