Comisia Europeană va iniţia la Organizaţia Mondială a Comerţului procedura de sancţionare a Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moscova a impus restricţii la importul de produse lactate din Lituania. Foto Adevărul
Moscova a impus restricţii la importul de produse lactate din Lituania. Foto Adevărul

Procedura este legată de interdicţiile la import pe care le-a impus Rusia la diferite mărfuri din UE, potrivit euobserver.com. Anunţul a fost făcut de oficialii europeni după ce Moscova a pus embargo, zilele trecute, la produsele lactate din Lituania.

Delegaţia Uniunii Europene de la Moscova va încerca să afle astăzi de ce Rusia a impus restricţii la import de produse lactate din Lituania. Potrivit comisarului european Algirdas Semeta, responsabil pentru impozitare şi uniunea vamală, citat de portalul delfi.lt, dacă argumentele nu vor convinge atunci Bruxelles-ul va lua măsurile adecvate.

„Comisia Europeană a spus clar: nu vedem probleme de calitate la produsele lactate lituaniene, de aceea nu ne sunt clare uneori anumite pretenţii de acest fel“, a declarat Algirdas Semeta ieri, la Vilnius.

Potrivit unor estimări, ar fi vorba de pierderi de circa 10 miliarde de euro. Zilele trecute Comisia Europeană a anunţat că îşi va formula acuzatiile faţă de gigantul rus Gazprom care practică diferite tarife în Europa.

Şi alte ţări s-au plâns de interdicţiile comerciale impuse de Rusia, printre care Georgia şi Moldova, care şi-au demonstrat orientarea proeuropeană, mai notează portalul lituanian.

Presa europeană scrie că tensiunile dintre Vilnius şi Moscova sunt legate de faptul că Lituania deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene şi va găzdui în noiembrie, summitul Parterneriatului Estic, unde este aşteptată semnarea acordurilor de liber schimb şi asociere ale Ucrainei şi Moldovei cu Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite