Codul Galben de schimbare bruscă a vremii în Republica Moldova rămâne în vigoare până pe 18 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ninsori

În noaptea din 14 spre 15 februarie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitaţii sub formă de ninsoare, partea carosabilă în unele regiuni fiind umedă, înzăpezită şi lunecoasă.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 18 februarie.

Din cauza pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, până la data de 18 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârşitul perioadei - la nord până la -20..-22°C, ziua - va scădea până la -8..-13°C, pe drumuri se va semnala gheţuş.

Administraţia de Stat a Drumurilor atenţionează conducătoriii auto să se informeze despre situaţia rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare şi adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulaţie pe timp de iarnă.

În această perioadă, unităţile teritoriale ale SA „Drumuri” au executat pe toate drumurile publice naţionale lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului, în zona de Nord au fost efectuate şi lucrări de deszăpezire.

În procesul tehnologic au fost puse în funcţiune 80 de utilaje speciale şi antrenaţi 166 de muncitori rutieri.

Administratorii drumurilor continuă să desfăşoare pe traseele naţionale lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecuşului.

În cazul dificultăţilor în trafic, pentru a solicita intervenţia drumarilor, participanţii la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite