Cod galben de schimbare bruscă a vremii. În Chişinău, trotuarele s-au transformat în gheţuş. Cum va fi vremea în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii de la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare au început intervenţia de dimineaţă la curăţarea trotuarelor, la intrările în curţile blocurilor locative şi în staţiile de aşteptare a transportului public. Pe pagina de Facebook a Direcţiei se menţionează că în jur de 350 de muncitori intervin manual la împrăştierea materialului antiderapant în staţii şi în curţi, transmite IPN.

De asemenea, DGLCA menţionează că sunt implicate 16 utilaje la împrăştierea materialului antiderapant pentru combaterea gheţuşului pe trotuare. Altele 30 sunt pregătite să intervină cu perii şi lame la deszăpezire

Într-un comunicat de presă remis de Primăria se menţionează că duminică dimineaţa a fost convocată o şedinţă de lucru privind intervenţia serviciilor municipale la deszăpezirea oraşului ca urmare a condiţiilor meteo. La şedinţă au participat operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale.

Potrivit directorului Regiei „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, chiar dacă pe drumuri s-a depus polei, la nivel de municipiu se circulă pe toate străzile, iar întreprinderea a activat pe tot parcursul nopţii. Până acum s-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. Totodată, se acţionează cu 21 de utilaje la împrăştierea materialului antiderapant şi cu 12 unităţi de transport la curăţarea străzilor.

Întreprinderea municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” acţionează cu cinci unităţi de transport şi 68 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul Central municipal la numerele de telefon (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii. În perioada 17-22 martie, în legătură cu apropierea cicloanelor mediteraneene, se prevăd condiţii meteo complicate. Vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, pe 18 martie, iar pe19 martie, acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsori, până la 10-15 l/m2 în 12 ore. Izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviţă pe firele electrice şi pe crengi. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile scad simţitor. Minimele vor varia între -8 şi -13 grade Celsius, până pe 22 martie, iar maximele vor fi între 0 şi -5 grade Celsius.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite