Circa 11 milioane de lei din frauda bancară, beneficiarul cărora este Vlad Plahotniuc, au ajuns în custodia statului

0
0
Fugarul Vlad Plahotniuc FOTO Reuters
Fugarul Vlad Plahotniuc FOTO Reuters

Zilele curente, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, în cadrul investigaţiilor privind frauda bancară, a asigurat transferarea pe conturile trezoreriale a mijloacelor băneşti în valoare de 10,8 milioane de lei, care se aflau pe conturile bancare ale unei societăţi comerciale autohtone. Banii au fost sechestraţi anterior, beneficiar efectiv fiind Vladimir Plahotniuc.

Potrivit ARBI, transferarea mijloacelor băneşti în custodia statului va asigura conservarea valorii precum şi integritatea acestora, sporind transparenţa în procesul de recuperare a mijloacelor băneşti, sustrase de BC Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA şi BC Unibank SA.
 

Până în prezent, Agenţia a sechestrat bunuri în valoare de 3.047.253.995,65 de lei, în delegaţiile parvenite în cadrul dosarelor penale sub denumirea generică „frauda bancară”. 

La această etapă, pe conturile trezoreriale, gestionate de Agenţie, sunt plasate echivalentul a 75.457.593,88 MDL, care au fost sechestrate de ARBI şi organele de drept din ţară. 

Procesul de recuperare a acestora va fi finalizat odată cu emiterea unor decizii de confiscare de către instanţele judecătoreşti.

 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri