Cine sunt contrabandiştii prinşi cu 5 kilograme de venin de viperă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiolele cu veninul de viperă au fost confiscate de poliţişti Foto: Politie.gov.md
Fiolele cu veninul de viperă au fost confiscate de poliţişti Foto: Politie.gov.md

Cei şase contrabandişti au fost prinşi în această săptămână în Durleşti şi-n Chişinău. Aceştia aveau asupra lor 9.105 de fiole cu venin de viperă din Afganistan, pe care vroiau să le vândă cu 400 de euro pe gram.

Trei dintre cei şase indivizi reţinuţi de Poliţie în urma cazului de contrabandă cu 5 kilograme de venin de viperă, aduse din Afganistan, sunt angajaţi în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, alţi doi fac parte din Ministerul Apărării, iar cel de-al şaselea este un om de afaceri, relevă Deschide.md.

Site-ul de ştiri a mai publicat şi faptul că prima tranşă, de 8.000 de fiole cu venin de viperă, confiscată de oamenii legii, ar fi fost depozitată pe teritoriul unităţii militare a Regimentului de rachete antiaeriene de pe strada Nicolae Testemiţanu, din Durleşti.

Marfa urma să fie vândută la un preţ total de 2,8 milioane de euro. Gruparea de contrabandişti e formată din şase persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 53 de ani, din Chişinău.

Potrivit oamenilor legii, veninul era extras de la diferite specii de viperă şi adus ilegal din Afghanistan în Republica Moldova, unde era comercializat. Cele 5 kilograme de substanţă toxică urma să fie vândută la preţul de 400 de euro pe gram, cu mai bine de jumătate mai puţin decât preţul internaţional, care variază între 800 şi 2.000 de euro pe gram.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite