Cinci vameşi riscă 10 ani de puşcărie pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii vamali au pretins câte 1.200 de dolari de la mai mulţi şoferi de camioane care traversau graniţa spre Ucraina, pentru a nu le mai percepe taxe de import pentru marfa transportată.

Cinci funcţionari de la postul vamal Larga din raionu lBriceni sunt învinuiţi de corupţie, după ce în vara anului trecut au primit diverse sume de bani de la şoferii de la mai mulţi şoferi de camioane, pentru a le permite să treacă din Moldova în Ucraina, fără să mai plătească taxe de import a produselor transportate. 

Potrivit anchetatorilor, vameşii anchetaţi ar fi pretins câte 1.200 de dolari pentru a desfăşura controale sumare asupra mărfurilor transportate de şoferii cu dare de mână. 

Funcţionarii învinuiţi au fost luaţi pe sus de procurori şi de ofiţerii Anticorupţie la finele lunii septembrie, după ce, în cadrul unor percheziţii la postul vamal Larga, asupra lor au fost găsite sume de bani nejustificate. 

După ce le va fi stabilit gradul de vinovăţie, fiecare dintre cei cinci vameşi riscă până la 10 ani de puşcărie, o amendă de până la 60.000 de lei şi privarea dreptului de a mai lucra în structurile de stat pe un termen cuprins între 2 şi 5 ani. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite