Cinci localităţi din Ocniţa, sub Cod Roşu de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sputnik
FOTO Sputnik

În cinci localităţi din raionul Ocniţa a fost instituită alertă Cod Roşu de răspândire a infecţiei COVID-19. Este vorba despre localităţile Lencăuţi, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni şi Sauca. Decizia a fost luată de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Ocniţa, în şedinţa din 22 februarie, transmite IPN.

În aceste localităţi, se sistează activitatea centrelor comerciale în zilele de sâmbătă şi duminică, cu excepţia unităţilor de comercializare a produselor alimentare şi a farmaciilor din incinta acestora. Până pe 9 martie, este sistată activitatea pieţelor comerciale şi a celor agricole din oraşul Ocniţa, Otaci şi din toate localităţile raionului. Rămâne sistată activitatea transportului urban de călători în oraşul Ocniţa, până pe 4 martie.

Prin aceeaşi decizie, se sistează activitatea şcolilor şi grădiniţelor cu prezenţa fizică a copiilor, elevilor şi cadrelor didactice. Instruirea va avea loc online.

Având în vedere creşterea numărului de pacienţi infectaţi, secţia terapie a Spitalului Raional Ocniţa  a fost transformată în secţie COVID-19.

Până la 21 februarie, în raionul Ocniţa au fost înregistrate în total 430 de cazuri cu COVID-19, dintre care 305 în luna februarie. În ultima săptămână, în localităţile raionului s-a înregistrat o creştere a morbidităţii cu 85%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite