Chişinăul confirmă convocarea ambasadorului Lilian Darii la MAE rus, în legătură cu protestul organizat la Ambasada Rusiei din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darie
Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darie

Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău confirmă convocarea ambasadorului Republicii Moldova în Federaţia Rusă la Ministerul rus al Afacerilor Externe şi exprimarea de către entitatea rusă a unui protest în legătură cu „mitingul de la Ambasada Rusiei la Chişinău din 24 martie”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAEIE se menţionează că autorităţile au întreprins toate măsurile stipulate în Convenţia de la Viena care se referă la siguranţa sediului misiunii diplomatice. Totodată, subliniază că legislaţia Republicii Moldova garantează drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. „Reiterăm apelul autorităţilor la necesitatea păstrării calmului şi coeziunii sociale”, se mai arată în comunicat.

Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe din Rusia în data de 25 martie.

Într-un comunicat de presă, instituţia menţionează că „partea rusă a protestat vehement faţă de acţiunea scandaloasă din faţa ambasadei Rusiei în Republica Moldova din 24 martie anul curent, ai cărei participanţi au afişat sloganuri jignitoare şi au întreprins acţiuni inacceptabile”. Potrivit misterului rus de externe, în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, statul gazdă este obligat să împiedice perturbarea liniştii unei misiuni diplomatice sau o insultă la adresa demnităţii acesteia. Astfel, partea moldovenească a fost îndemnată să respecte obligaţiile internaţionale şi să ia măsuri adecvate pentru a preveni repetarea unor astfel de acţiuni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite