Chişinău: Mâine Sanda Filat va dărui săruturi pentru viața tânărului cu inima în geantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de alte personalități notorii din Republica Moldova, soția prim-ministrului Vlad Filat va oferi pupici contra plată la Poarta Sărutului din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare" , începând cu ora 16.00.

Evenimentul este unul caritabil şi face parte din Campania începută acum trei săptămâni cu scopul de aduna cei 100.000 de euro necesari pentru un transplant de cord tânarului Dumitru Iorga. Acesta a suferit deja o operație prin care i s-a implantat o inimă artificială preconizată doar pentru câțiva ani. Pentru a i se prelungi viața el are nevoie de o inimă vie.

„Am și eu vise. Sper să le realizez ca să devin un om normal, fiindcă acum eu sunt limitat la unele lucruri" a spus tânărul. Cei care au fost alături de Dumitru la operația din Germania sunt medicii Anatol și Sergiu Cibotaru care spun că unica șansă a băiatului de a supravețui este acest transplant de inimă, precum și Adela Stamati care i-a descoperit maladia.

50 de lei pentru un sărut caritabil
Sanda Filat a primit cu plăcere invitația de la Vocea Basarabiei de a fi protagonista acestui eveniment, iar sărutul soţiei premierului Moldovei va costa 50 de lei. ,,Prin aceste săruturi îl vom ajuta pe Dumitru să afle ce înseamnă să fii iubit. Acum el este la jumătate de drum, noi trebuie să-l ajutăm să meargă mai departe." a afirmat soția premierului.

Organizatorii evenimentului spun că până la moment oamenii au fost foarte receptivi, dând dovadă de multă bunătate și compasiune. ,,Continuă să vină bani pe contul lui Dumitru, iar mâine sperăm să adunăm o sumă mai mare, pentru că în afară de taxele pentru săruturi vor mai fi amplasate și cutii de donații pentru cei care vor dori să doneze o sumă mai mare." a mai menționat Sanda Filat.

Toți doritorii de a-l ajuta pe tânăr sunt așteptați mâine seară în Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare" între orele 16.00 și 22.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite