Chetraru a fost întrebat dacă Ilan Shor a ajuns consul onorific în Rusia. Ce spun autorităţile de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Veaceslav Untilă, l-a întrebat pe directorul CNA, Viorel Chetraru, dacă Ilan Shor a obţinut funcţia de consul onorific în Rusia şi a deţinut paşaport diplomatic şi numere de înmatriculare diplomatice în Rusia.

Veaceslav Untilă a adresat această întrebare în plenul Parlamentului, în cadrul audierilor directorului CNA, Viorel Chetraru, făcând referire la informaţia prezentată de procurorul general, Corneliu Gurin, referitoare la o înţelegere între Ilan Shor şi Vlad Filat prin care actualul primar de Orhei ar fi obţinut funcţia de consul onorific în Rusia şi, prin urmare, ar fi avut paşaport diplomatic şi numere de înmatriculare dimplomatice.

„Acest lucru este examinat în prezent. Am trimis o solicitare autorităţilor din Rusia, care ne-au răspuns făcând trimitere la prevederile Convenţiei de la Geneva. Acum am trimis o altă solicitare şi aşteptăm răspunsul”, a declarat Viorel Chetraru.

Menţionăm că Vlad Filat este ţinut în arest în urma autodenunţului lui Ilan Shor. Astfel, primarul de Orhei a declarat atunci că ar fi acordat 250 milioane de dolari fostului lider PLDM în schimbul a mai multor servicii.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite