Cemil Çiçek, preşedintele parlamentului Turciei către găgăuzi: „Nu uitaţi că sunteţi parte a Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, îl salută pe preşedintele parlamentului Turciei, Cemil Cicek. FOTO Parlament.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, îl salută pe preşedintele parlamentului Turciei, Cemil Cicek. FOTO Parlament.md

Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, a făcut apel către locuitorii din Găgăuzia să nu uite că sunt parte a Republicii Moldova, şi că toate proiectele trebuie să fie realizate împreună. Declaraţia a fost făcută după întrevederea cu reprezentanţii administraţiei din regiune, transmite IPN.

„Vrem ca în regiune totul să decurgă bine şi vom susţine diverse proiecte. Turcia urmăreşte situaţia din regiune continuu”, a mai spus oficialul turc.

Cemil Cicek a declarat că Turcia susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, iar în urma semnării Acordului de Asociere cu UE vor beneficia toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv etnicii găgăuzi (minoritate turcă de religie creştină). „Liderii de la Comrat urmează să colaboreze cu autorităţile centrale de la Chişinău în beneficiul poporului găgăuz”, a subliniat oficialul turc.

La rândul său, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a spus că este prima vizită a unui oficial de acest rang în Găgăuzia şi a subliniat că regiunea are un potenţial mare de dezvoltare a mai multor proiecte comune.

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, i-a mulţumit preşedintelui Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia pentru că a găsit timp să viziteze Moldova şi a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul acordat de Turcia pentru găgăuzi. Totodată, Mihail Formuzal, şi-a exprimat speranţa de a consolida şi mai mult relaţiile cu statul turc.

Oficialii au participat şi la o conferinţă comună la Universitatea din Comrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite