Cel de-al treilea terminal vamal la Breansk urmează să fie deschis în timpul apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul moldovean Vlad Filat şi omologul său rus, Dmitri Medvedev
Premierul moldovean Vlad Filat şi omologul său rus, Dmitri Medvedev

Cel de-al treilea terminal vamal pentru importul de vinuri moldoveneşti la Breansk, Rusia, va fi deschis în cel mai apropiat timp. Despre aceasta au convenit premierul moldovean Vlad Filat şi omologul său rus, Dmitri Medvedev, în cadrul unei întrevederi la Yalta (Ucraina), unde a avut loc reuniunea ordinară a Consiliului şefilor de Guverne din CSI.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii au fost examinate problemele ce ţin de intensificarea cooperării comercial-economice, negocierea unui Acord interguvernamental în sfera energetică şi livrarea gazelor naturale, precum şi aspectele privind accesul producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa rusă.

Cei doi premieri au remarcat rolul important în dezvoltarea cooperării comercial-economice a Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse pentru colaborarea economică şi şi-au exprimat convingerea că şedinţa a XIII-a a comisiei în cauză, precum şi Forumul moldo-rus al oamenilor de afaceri, care vor avea loc la Chişinău, la 15-16 noiembrie 2012, vor crea un fundal favorabil pentru soluţionarea problemelor care mai persistă în domeniul economic. De asemenea, părţile au efectuat un schimb de opinii în ceea ce ţine de cooperarea în domeniul umanitar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite