Cei opt suspecţi reţinuţi în dosarul tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc au primit câte 30 de zile de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
judecatorie

Judecătoria Centru a emis luni, 10 aprilie, mandate de arestare pe numele a opt persoane suspectate de tentiva de ucidere a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Astfel, suspecţii urmează să-şi petreacă următoarele 30 de zile în Penitenciarul 13 din Chişinău

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat pentru presă că oamenii legii au avansat în investigaţii, dar nu pot fi făcute publice detalii pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Procurorul a spus doar că 100 de mii de dolari au fost transmişi killerilor în Ucraina şi o sumă similară urma să mai fie achitată ulterior. La fel, din interceptările convorbirilor telefonice reiese că, după omor, urma să fie oferit suplimentar şi un bonus. Deocamdată nu se cunoaşte câţi bani urmau să primească suspecţii reţinuţi în Republica Moldova.

Vitalie Rusu, avocatul a doi dintre suspecţi, a declarat că clienţii săi pledează nevinovat şi că până acum nu au fost prezentate probe relevante în susţinerea învinuirii aduse. O altă avocată, Dina Potereanu, a declarat că decizia privind aplicarea arestului va fi contestată.

La sfârşitul săptămânii trecute, 17 persoane au fost reţinute, nouă  în Ucraina şi opt în Republica Moldova, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare criminală care intenţiona să execute un omor la comandă, iar ţinta asasinatului ar fi fost liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Din cei opt suspecţi reţinuţi în Moldova doi sunt ucraineni. Atacul urma să fie comis în clădirea „Global Business Center, cu aplicare de împuşcături şi lansări de grenade. S-a stabilit că asasinatul ar fi fost comandat de două persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova, una dintre care se află în capitala Federaţiei Ruse şi ar fi o autoritate a lumii criminale. Suspecţii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite