Câţi şoferi au condus beţi în anul 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul anului 2015, inspectorii de patrulare au depistat 3.689 de şoferi care conduceau unităţile de transport în stare de ebrietate, informează Inspectoratul General al Poliţiei.

De asemenea, în urma unei evaluări s-a constatat că anul trecut, pe traseele din Republica Moldova s-au produs 142 de accidente rutiere din cauza şoferilor beţi. În urma acestor accidente au decedat 24 de persoane, iar alte 188 s-au ales cu diverse traume.

Ultimul accident de acest gen a avut loc la 27 ianuarie curent, în jurul orei 17:00, la intrarea în satul Chetrosu, raionul Anenii- Noi. Un BMW, la volanul căruia se afla un bărbat de 40 de ani în stare avansată de ebrietate, a derapat de pe traseu şi s-a tamponat într-un copac. Gradul de alcoolemie al conducătorului auto, în aerul expirat, era de 1,44 mg/l.

Astfel, unii conducători auto sfidează recomandările poliţiştilor şi îşi pun viaţa lor şi a participanţilor la trafic în pericol.

Deoarece se atestă un număr mare de şoferi care conduc în stare de ebrietate Inspectoratul Naţional de Patrulare aminteşte că alcoolul afectează vederea clară, judecata corectă şi reacţia în timp. Pe măsură ce creşte cantitatea de alcool în sânge, probabilitatea de a provoca un accident se măreşte considerabil. Astfel, şoferii sunt îndemnaţi să nu se urce beţi la volan, iar pasagerii sunt rugaţi să nu urce în unităţile de transport conduse de persoane care au consumat băuturi alcoolice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite