Candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău participă alături de Putin la un forum din Rusia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Albu, candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău, participă alături de liderul de la Kremlin la Forumul Economic de Est. Anunțul a fost făcut chiar de socialist, susținând că dorește să stabilească relații cu potențiali investitori ai Capitalei pe care râvnește să o conducă.

Candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău participă la un forum în Rusia. FOTO: Telegram
Candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău participă la un forum în Rusia. FOTO: Telegram

,,În aceste zile particip la un forum investițional internațional, la care se discută și cele mai reușite soluții de urbanism. Aici se întâlnesc ideile inovatoare cu potențialii investitori. Chișinău are nevoie de soluții urbanistice bune, dar și de investițiile necesare pentru a face visul unui oraș confortabil - realitate. Sper să revin acasă atât cu ideile necesare, dar și cu relațiile stabilite cu potențialii investitori. Chișinău merită mai mult!”, a scris Adrian Albu pe canalul său de Telegram, mesaj însoțit de un text identic scris în limba rusă.  

Ediția a 8-a a Forumului Economic de Est are loc în perioada 10-13 septembrie în orașul port Vladivostok din Federația Rusă, țară care a invadat în februarie anul trecut Ucraina, război în desfășurare și soldat până acum cu mii de vieți pierdute, dar și pagube materiale imense în Ucraina. 

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, Forumul Economic de Est ,,este o platformă internațională cheie pentru stabilirea și consolidarea legăturilor în cadrul comunităților de investiții din Rusia la nivel mondial. Dar și pentru evaluarea cuprinzătoare de experți a potențialului economic al Orientului Îndepărtat al Rusiei, a oportunităților de investiții pe care le oferă și a condițiilor de afaceri în cadrul economiei speciale avansate”. 

Mesajul liderului de la Kremlin

Pe aceeași platformă este publicat și mesajul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care a anunțat că principalele teme abordate la ediția a 8-a Forumului Economic de Est sunt: ,,calea pentru stabilirea relațiilor, pacea și prosperitatea, reflectând dorința Rusiei de a construi relații cu toți partenerii străini interesați”. 

Adrian Albu, alături de alte persoane, a intrat în luna august în cursa pentru Primăria Chișinăului din toamna acestui an. 

În vârstă de 40 de ani, aspirantul la cârma Capitalei țării vecine este acum deputat al fracțiunii parlamentare Blocul Socialiștilor și Comuniștilor (BCS). El a ajuns să ocupe fotoliul de parlamentar în anul 2022, ajungând pe lista supleanților a BCS, după ce Alla Dolința a renunțat la funcție și s-a retras din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, din motiv că formațiunea politică nu condamnă războiul din Ucraina, țară din care-i sunt originari părinții. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite